21. marts 2023

Dansk e-handel har haft en god periode i dette halvår

Denne tekst er alene henvendt til dig der importerer, producerer, eller sælger e-cigaretter!

Black Friday er endnu et amerikansk koncept, som for alvor er ved at vinde indpas hos danskerne

Det er gået rigtig fint på markedet for online e-handel i denne halvdel af året. Selvom Covid-epidemien lægger som en tung og ubehagelig dyne over Danmark, præcis som resten af verden, har det tilsyneladende ikke ødelagt kundernes appetit for at shoppe produkter online, hvor der handles alt lige fra e-cigaretter, cykler og elektroniske underholdningsapparater til hjemmet, til tilbehør til disse som batterier til e-cigaretter, nye gear til cyklen og møbler til vores hjemmebiograf. Måske har det end da en positiv effekt, at man mangler lidt underholdning i hverdagen, og derfor i stedet bruger tiden på at shoppe online.

Nogen negativ effekt har det bestemt heller ikke haft, at de indefrosne feriemidler blev frigivet i efteråret, som et forsøg på at styrke danskernes købeevne. En plan som tilsyneladende har virket. Dertil kommer en Black Friday-week, hvor man godt nok så faldende salgstal på selve Black Friday, men så til gengæld kunne konkludere at salget for hele ugen var større end året før. Igen ser man altså tydelige tegn på, at traditionen med Black Friday, som er lånt af Amerika, er kommet for at blive. Skal man tro de tal som NETS ugentligt udgiver, bliver der i hvert fald shoppet lystigt på diverse online webshops, hvor vi køber alt lige fra batterier til e-cigaretter og andre elektroniske gadgets til tøj, tv og rejser.

En af de webshops der oplever stor interesse for e-handel, til trods for corona-epidemi er DV liquids, hvor man arbejder på højtryk for at følge med på de bestillinger på f.eks. e-cigaretter, som man dagligt modtager på hjemmesiden.

Kort sagt synes en umiddelbar temperaturmåling på markedet for e-handel at sige, at det går helt fint derude, selvom man måske kunne have frygtet det modsatte. Og med gode nyheder som udsigt til at vaccinerne snart begynder at virke, synes der endelig at være land i sigte, for de mange erhvervsdrivende som mange andre har været noget bekymrede for deres fremtid, uanset om de sælger cykeludstyr, tilbehør til e-cigaretter eller elektroniske apparater til hjemmet.